Banner.

Banner Site.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

De ce spunem RomaniaDA, duminica, la "Romania, te iubesc!"

 Editia din aceasta saptamana a emisiunii "Romania, te iubesc!" va aduce in atentia telespectatorilor doua cazuri prezentate la "Daruiesti si castigi" si felul in care au evoluat in timp.
Cand s-a trezit din anestezie, Andreea care avea atunci patru ani, l-a intrebat pe tatal sau unde este piciorul ei drept. Parintele ei recunoaste ca a fost cel mai greu moment din viata sa. Si-a stapanit lacrimile si i-a spus ca Isus i l-a luat ca sa-l repare si i-l va trimite cand va fi gata. Asa a acceptat Andreea proteza.
Pentru ca era in crestere, Andreea avea nevoie de o alta proteza o data la sase luni. Cu o tarie uimitoare, copila reusit sa invete sa mearga pe bicicleta, sa se dea cu rolele si mai ales sa creada in visul ei.
Emisiunea “ Daruiesti si castigi” i-a schimbat fetitei viata radical. Curajul i-a fost rasplatit din plin, binele a intrat in viata ei. In anul 2007, a primit in dar 5000 de euro, bani cu care si-a implinit o dorinta uriasa: sa aiba o proteza speciala pentru inot. Astazi se simte ca pestele in apa, nimic nu i se pare prea greu si face totul cu o mare bucurie.
“Daruiesti si castigi” a adus o schimbare totala si in viata Dianei, o fetita adorabila si plina de viata care-a venit acum zece ani la Cabina PROTV ca sa ceara galosi pentru bunicul sau. Parintii ei s-au stins cand ea avea numai 12 ani. De atunci a ramas singura sa faca fata greutatilor. Faptul ca batranul umbla descult o intrista peste masura. Pentru ea nu cerea nimic.
Diana s-a nascut cu nanism hipofizar. In 2007 avea 18 ani si a fost invitata la “ Daruiesti si castigi”, unde a primit in dar 5000 de euro.  Apoi am ajutat-o sa ajunga la “ SOS, satele copiilor” din Bucuresti, un loc unde a primit o noua familie si o mama. Pe mama Marieta, asistent social la “Sos, satele copiilor”.
Am reintalnit-o pe Diana, in camera ei de camin din Grozavesti. N-a pierdut deloc timpul. Este studenta in anul 1 la Facultatea de Limbi Straine, studiaza japoneza ca disciplina principala si italiana.
In editia speciala "Romania, te iubesc!" de duminica veti putea revedea alte situatii in care campaniile ProTV derulate de-a lungul timpului, cum ar fi "Noua ne pasa", "Daruiesti si castigi", "Tu stii ce mai face copilul tau?", "Avem viata in sange", "Stop torturarii animalelor", "Romania, marea defrisare", "Avem viata in sange", "Exista viata dupa cutremur", "Jos palaria" au schimbat mentalitati, legi, au inspirat noi valori in care oamenii sa creada cu tarie, au dat nastere unei noi generatii – generatia Pro si unui spirit guvernat de curaj, libertate, exuberanta si, nu in ultimul rand, responsabilitate si implicare.

Sursa:stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu