Banner.

Banner Site.

sâmbătă, 19 februarie 2011

ABS-ul va fi obligatoriu si la motociclete

Comisia Europeana doreste cresterea gradului de siguranta a motocicletelor prin introducerea obligativitatii de a le echipa cu sisteme ABS. Acesta este un proiect de lege care se preconizeaza ca va fi adoptat in cursul anului acesta, urmand a fi aplicat incepand cu anul 2017.

 ABS-ul va fi obligatoriu si la motociclete
Conform expertilor, sistemul de antiblocare a rotilor reprezinta un mare castig in materie de siguranta. Cu ajutorul acestui sistem de siguranta activa, motociclistii pot frana in conditii sigure chiar si in situatii critice, fara a bloca rotile si a provoca o rasturnare inevitabila.
 
In prezent, in Europa, numai 16 procente din totalul motocicletelor, mai exact doar una din sase motociclete, sunt echipate cu acest sistem de siguranta. 
 
Pericolul de a avea un accident mortal cu o motocicleta este de 18 ori mai mare pentru aceeasi distanta parcursa, decat in cazul unei calatorii cu autoturismul.
 
In 2008, in Uniunea Europeana au decedat 5.520 de motociclisti - 14 % din numarul total de persoane ucise in accidente rutiere.
 
Sursa: incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu