Banner.

Banner Site.

luni, 11 noiembrie 2013

Raluca Arvat a parcurs 2.000 km în 10 zile, prin România!


Prezentatoarea ştirilor sportive de la Pro Tv, Raluca Arvat, se poate mândri că, în toamna asta, a avut cea mai frumoasă vacanţă din ultimii ani: prin România. A colindat-o de la un capăt la altul şi a parcurs 2.000 km în doar 10 zile. Nu a regretat nicio secundă.Îşi dorea demult să petreacă vacanţa în ţară, însă abia acum a reuşit să-şi convingă familia s-o însoţească. A văzut sau revăzut locuri de vis şi, în ciuda timpului lung petrecut în maşină, a drumurilor noastre proaste, peisajele au bătut tot.
Transfăgărăşanul, un peisaj de poveste.La Castelul Corvinilor de la Hunedoara.
„Plecam la drum dimineaţa la 10 şi terminam excursia seara la 20.00. Obosită, dar fericită că am văzut locuri frumoase şi oameni frumoşi. Drumurile noastre sunt aşa cum le ştim: mai o groapă, mai o denivelare, marcaje inexistente uneori, parapeţi lipsă, dar peisajul - de vis. Aveam nasul lipit de geam tot timpul", povesteşte Raluca.
La Sarmizegetusa, un loc încărcat de istorie.
A plecat din Bucureşti spre Transfăgărăşan, unde a făcut o scurtă oprire, apoi spre Mănăstirea Hurezi din Vâlcea. De acolo s-a îndreptat spre Transalpina, unde a şi înnoptat.
A văzut Rânca, apoi a plecat spre Târgu Jiu, unde a admirat bijuteriile dăruite românilor de Brâncuşi. Două nopţi a stat la Haţeg, apoi a văzut Hunedoara, cu al ei Castel al Corvinilor, rezervaţia de zimbri, biserica de piatră de la Densus, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, mănăstirea Prislop, barajul de la Gura Apei şi, în fine, Sarmizegetusa Regia, cetatea lui Decebal din vârful muntelui.
La Târgu Jiu, a “ţinut în palme” Coloana Infinitului a lui Brâncuşi şi a stat la Masa Tăcerii.
„Asta, dacă ai răbdare şi mergi 20 km pe un drum forestier destul de prost care devine groaznic dacă plouă şi pe care nu-l dibuieşti chiar uşor, pentru că nu sunt suficiente indicatoare. Dar, tot efortul îţi e răsplătit când ajungi în cetatea din vârful muntelui, unde parcă poţi să atingi «rădăcinile» neamului românesc", mai spune prezentatoarea. Din Ţara Haţegului a plecat către Braşov, apoi spre Moldova, prin Cheile Bicazului. Şi, dacă tot a ajuns acolo, a văzut şi Lacul Roşu.
După 2.000 km, sute de poze şi zeci de magneţi de frigider cumpăraţi, a plecat spre casă cu sufletul plin de frumos. "Avem o ţară care chiar merită văzută", a concluzionat Raluca.
Raluca a parcurs 2.000 km atingând cele mai importante obiective turistice, cu împrejurimile lor.

Galerie Foto: 





Sursa: www.Click.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu